FACEBOOK

Кой е Сашо Николов от смс-ите на Гешев и стои ли до него човек от Магнитски 2?

Мнозина се питат кой пък е Сашо Николов от прочулите се от папарашко фото на червения депутат Явор Божанков смс-и на главния прокурор Гешев? Точният текст там е „Сашо Николов?” Главният прокурор определено е прав в почудата си. Обясняваме защо за всички, които не са разбрали.

Гешев е бил шашнат, че именно младшият депутат от ГЕРБ, който влезе от Плевен, поради отказа на водача на листата – медика проф. Горчев, бе натоварен с мисията да прочете лист с предварително написани тези.

Недоволството на Гешев е съвсем оправдано от зрителска гледна точка, поради неумението на юриста в ролята на артист, да изчете гладко и смислено текста.

Някой опитен адвокат би могъл да изнесе цяла пледоария и да смае с красноречие колегите си депутати и особено публиката, наблюдаваща зрелището. Ала случаят не е такъв.

Николов има месеци адвокатска практика, преди това е бил секретар на административния съд при шеф от Школата в Симеоново – не е особен правен атестат наистина.

Не отговарят на действителността обаче твърденията в някои медии, че бащата на младшия депутат – легендата на българския мотоциклетизъм Богдан Николов, бил му платил кампанията и

многото преференции, които и при двата последни избора на кратки парламенти го вкараха в Народното събрание. Нелепо е там да се търси и ръката на близкия приятел на родителя Румен Петков.
В Плевенско, където избираха този кандидат, твърдят, че особено при първия вот, когато гласуването не беше машинно, а ромите масово изказваха любовта си към политиците, юристът бил получил мощната им подкрепа в Буковлък например, та беше рекордьор по преференции и сащиса с това познавачите – все пак чисто нов и непълно неизвестен човек в политиката и другите сфери.

Според депутатите в този северен край отговорник за изборите там бил човек, който най-вероятно ще попадне в новия списък Магнитски, очакван да излезе в скоро време. Напомняме, че от Държавния департамент привикаха българския посланик във Вашингтон да му съобщят за това, а пък финансовият министър Асен Василев потвърди преди 3 седмици, че листата на новите санкционирани е готова и се чака. Нещо, което незнайно защо премиерът му Янев отрече.

19 минути разполага и с другите имена, които се очаква да влязат в списъка Магнитски 2 на САЩ и те са гръмки.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени