FACEBOOK

Кметът и Ас. Василев дават 1,5Млв. от джоба ни за поляна, та и противозаконно (Видео)

"Посрещнахме 2024 година с новината, че финансовият министър на “промяната” Асен Василев и кметът на “промяната” Васил Терзиев са издействали на кмета на район “Овча купел” от “Промяната” близо МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЛЕВА от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ за анонимна поляна с две врати, която щяла някога да бъде спортна площадка.


Какво пише в текста от държавния бюджет за 2024г., приет със закон от Народното събрание, след като предложенията са внесени от министъра на финансите, получени от кмета на София и районните кметове:


Приложение 3, номер на проекта 1240, стойност 1.498 млн. лв.


"Ремонт на съществуваща спортна площадка на открито. В
момента поляна с две врати – искат да стане с ограда и изкуствеа материа + тенис кортове".Къде в София е тази “поляна” - не е ясно. Защо ремонт на спортна площадка струва 1 498 000 лева от джоба на данъкоплатците - също не е ясно. Такава информация нямаха нито депутатите в бюджетна комисия, нито общинските съветници от ГЕРБ-СДС. Ето така се управляват община и държавата от “спасителите”-анонимно и аматьорски!


С колегите ми все пак решихме да потърсим тази поляна и уведомим широката общественост къде е тя и как изглежда, за да знаем къде отиват парите на столичани. Поляната-игрище за близо милион и половина се намира в район “Овча купел”, управляван от кмет от “Демократична България”. Точният адрес е улица 657 и улица “Клисурска”.


Оставям на Вас да прецените дали тази инвестиция си струва. Ще продължим да следим дали този милион и половина лева се изразходват по предназначение!", отсне и написа буден гражданин във Фейсбук.


Напомняме, че бюджетът финансира, а общините съфинансират по новата правителствена програма ГОТОВИ И ЗАЩИТЕНИ ПРОЕКТИ, какъвто тази поляна не е.


Напомняме също, че местният кмет на Овча Купел, ППДБ, цял мандат строи, но не можа да довърши една единствена детска градина. При това обаче без друго двойно завишеният бюджет на ОДЗ-то беше умножен по две, но и това се оказа недостатъчно за довършването на обекта и вече минава 5 млн.лв., срещу които можеше да е построил вече 4.


Краде ли се? Много се краде! Демократично и евроатлантически.Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени