FACEBOOK

Зам.-министър от Радан е мъжът на съдружничката в кантората му

„Личното предложение на Радан Кънев за по-сериозен експертен потенциал беше в лицето на неговата съдружничка в адвокатската кантора като член на Комисията за защита на потребителите, но прецених, че при положение, че нейният съпруг е заместник-министър на енергетиката, ако беше назначена и тя, щеше да има преяждане с власт”. Думите на икономическия министър от РБ Божидар Лукарски са от миналата година.
Скандалът между ГЕРБ и ДСБ за назначенията на тъмносините в правителството странно защо отмина заместник-министъра на енергетиката Николай Николов. Това е същият онзи съпруг на съдружничката на Радан Кънев, за когото говори Лукарски.
Николов на всичко отгоре е доста съмнителен за конфликт на интереси – фирмата на заместник-министъра на енергетиката Транзакта изготвя проекти за производство на енергия от възобновяеми източници (ВЕИ). И в това няма нищо чудно – човекът е от кръга Капитал и дори има съдружие с фирмата на Иво Прокопиев Булброкърс и с адвоката му Камбуров в консултански консорциум. А шеф на асицоацията на ВЕИ-тата е лидерът на някогашният лидер на кръга Агнешките главички, реформирал се в Кръг Капитал, и бивш син депутат от родния на Прокопиев Разград – Никола Николов. После се чудим на дълговете на НЕК, която продължава да плаща баснословни суми на ВЕИ-та, като слънчеви батерии, които 24 часа произвеждат ток – как ли през нощта (?!), и вятърни централи, които правят ток 24 часа - има-няма вятър (?!). Кръгът Капитал е и топлобист на американските ТЕЦ-ове, които също са на път да разорят българската енергетика, а после да ни ЕС да ни глоби за държавна помощ към тях.
Името на Николов нашумя още в миналия мандат на ГЕРБ, когато се разбра, че тогавашният шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране Семерджиев е получил от него апартамент на скандално ниска цена в охраняван комплекс на брега на морето в Несебър. Това лъсна в имотната декларация на енергийния бос.
Имотната декларация пред Сметната палата на самия Николов е доста подозрителна. Заедно с жена си Елиза Николова ( която държи 33% в адвокатско съдружие Николова, Кънев, Калинов, където също 33% са на Радан Кънев) заместник – министърът на енергетиката дължи общо 217 000 в кредити и кредитни карти на 4 банки. А съпругата му дължи от общата й строителна фирма с нейния свекър на Николов 9100 лв. хонорар.
Според сайта на Министерството на енергетиката към днешна дата няма оставка, нито пък е освободен като заместник-министър този човек на Радан Кънев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени