FACEBOOK

Ето я морската хасиенда на Р. Овч., по закон няма право да бъде на самия бряг (Галерия)

„Тази вила на два ката
не е от една заплата”

 

Така гласеше една от крилатите епиграми на соца. Понеже си е човек от соца, та и винаги е бил на държавна работа, т.е. на издръжка на данъкоплатеца, Румен Овчаров попада в същата категория – на хората, които е трудно да обяснят твърде много собствености.

 

Защо е важно да се знае ли? Защото това е човекът, който е духовен и политически баща на Корнелия Нинова, която доведе и в БСП, и като свой заместник-министър на икономиката, въпреки делото на държавата срещу нейната приватизация на Техноимпекс, та заради корупционен скандал, който й струваше поста, и той трябваше да се раздели със своя, но не я загърби. Днес тя е погнала, поне според декларациите, които прави през последните дни, корупцията, след като се сгромоляса от вицепремиерското кресло. В този смисъл, както казваше Щирлиц, идва и следната „информация за размисъл”:

Как така, наред с преобширен апартамент в престижен квартал на София и друга вила, недалеч от столицата с доволно голям двор – цяло ранчо, която сме ви показвали, Р. Овч. е спестил и за 5-етажна морска хасиенда? Както, пак при соца, гласеше една популярна рубрика в пресата: „Невероятно, но факт”.

 
ВИЖ СНИМКИ ТУК!

Важна е и още една доста показателна подробност във връзка с положението на възскъпия имот с реална стойност над 1 млн.евро.


По закон никой няма право да строи на по-малко от 100 метра от ивицата. Както е лесно да се види, къщата на Р.Овч. попада в забранената за строителство зона на плажа на Бяла.

 

Това е същият проблем, какъвто има с хотела си на брега на морето, но в Ахтопол, червеният депутат от неговия приятелски кръг Петър Кънев. Подобен казус съществува и с морския дом на Росен Плевнелиев край Черноморец, който не е ясно дали след развода остана при съпругата му или още е негов с подялбата на семейното имущество.

 

Някой ще похвали Р.Овч. за скромността да избере терен за къщата си в Бяла, не примерно на Слънчев бряг или в Лозенец.


Всъщност градчето хич не е лош избор – 6200 м плажове, антична крепост на носа Св. Атанас, където наред с другото е и единствената винарна от времето на древността по нашите земи – доказателство, че този занаят наистина е тръгнал от тях.


В комбинация с още нещо, което го няма нито на Слънчака, нито в „Луксозенец” – спокойствие. И доста по-евтини кръчми. А, както казват италианците – богатите за това са богати, понеже не обичат да плащат.

 

В задачата се пита само: къде е НАП да провери  финансирането на обекта? А къде е екоминистерството, което най-накрая има зелен шеф, при това цял вицепремиер – как пази морския бряг от презастрояване, особено от противозаконно?

 

 

Пламен Валентинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени