FACEBOOK

Ексгербер, подкрепен от ППДБ и БСП,обещава къщи на ромите, стигна до балотаж с гласовете на махалата в Кюстендил, спонсориран от Перник (Видео)

Партията на зелените, която изкара в коалиция със Заедно на бившите членове на ИТН общо 8755 на изборите преди половин година, изненадващо пласира кандидат за втори тур на изборите в Кюстендил. С решаващата помощ на рекордно гласуване в ромската махала на областния град.

Кандидатът Огнян Атанасов – един от хората на Цветанов в ГЕРБ до преди време, получи изрична подкрепа от Продължаваме промяната – Демократична България, за чиито обещания в Царево за узаконяване на незаконни ромски къщи вече публикувахме на запис, а там кандидатът беше размазан на първия тур. Лично Корнелия Нинова също го подкрепи.

Смешното в нейния случай е, че собственият червен кандидат, който се провали очаквано на изборите, заяви от своя страна, че не застава зад никой от достигналите балотажа.

Зачената от самия бургаски „шейх” Христо Порточанов навремето с парите на Петрол и на руснака Денис Ершов като бос, сега зад нея стоят други олигарси – български. А специално в Кюстендил се финансира от пернишки бизнесмен.

А точно преди 16 г. гордият град се освободи именно от един такъв кмет с пернишки гръб. И избра Петър Паунов, лидер на СДС в града и областта, който веднъж завинаги прекрати купуването и продаването на гласове в ромската махала.

Докато не дойде Промяната.
На скандален запис, който публикуваме в сайта 19min.bg, кандидатът на ППДБ и БСП обещава къщи, т.е. отново узаконени незаконни постройки, на ромите, а даже и деца.

На справки от секциите в махалата ясно се вижда, че Атанасов вади двойно повече гласове в махалата от действащия кмет на първия тур на изборите. Това са 20% от всички гласове, подадени за кандидата с ППДБ-БСП, въпреки че ромите са под 7% от населението на града: 1170 от 5709.

Радостина Тонева


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени