FACEBOOK

Детето, което Мустафа Емин е искал да изкара от шоковата зала, е било с хеморагичен шок: Костадин Ангелов

Изисках и прочетох цялата документация по скандалния случай за действията на Мустафа Емин в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Това написа във фейсбук Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

В документите пише, че г-н Емин е проявил “вербална агресия” и е “отправял заплахи като споменава за намеса от министъра на здравеопазването”. Поискал е “да се сдобие с имената на целия медицински персонал, участвал в прегледа и лечението на детето му”, “с цел да бъдат показани на министъра на здравеопазването”.

По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен шок! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, “агресивен мъж е настоявал детето му да бъде прието незабавно”.

Всички обяснения на дежурния медицински екип са идентични и доказват историята с факти. Описът от камерите в “Пирогов” също съвпада с написаното от медиците.

В едно от обясненията се казва:

“Моля, вземете мерки, така че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, използващи служебната си власт.” Тъжно е, нали?!

Цялата тази информация ще изпратя на депутатите от Комисията по здравеопазване и Комисията по отбрана.

Призовавам министъра на отбраната Тодор Тагарев незабавно да уволни Мустафа Емин. Очаквам и незабавна реакция от министъра на здравеопазването Христо Хинков, с която да защити екипите на “Пирогов” и всички медици в България!

В противен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има натиск “отгоре”.

Българските медици не заслужават това! Поклон, колеги!
Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени