FACEBOOK

Божков показа извлечения за 11.8 млн. лв. такса спокойствие

Бизнесменът Васил Божков извади извлечения от личните си сметки в опит да покаже, че именно тези тегления са отивали за таксата от 20 на сто спокойствие, която е плащал на управляващите, предаде Сега.

"Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка. Всичките ми останали разходи са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой. Къде са?", пита Божков в поредния си пост във Фейсбук.

От извлеченията се вижда, че той е телглил общо около 11,8 млн.лв. От документите се разбира, че сумите са: за януари 2018 са 2 673 300, май 2018 - 1 063 333, септември 2019 - 600 000, октомври 2019 - 3 849 500, ноември 2019 - 3 607 850.

Само ден по-рано обвиняемият намекна, че е плащал 20% от печалбата от "Национална лотария" под формата на подкуп, за да може тя да се облага по различен начин. Той публикува няколко илюстрации с разказ към тях, в който не се споменават имена.

Сега обаче той пуска нова схема, която разяснява комикса от понеделник и е вече с имена. Тя е наречена "История на рекета". В нея той твърди, че през 2013 г. Национална лотария е плащала 10 на сто плосък данък. През 2014 г. тогавашният депутат Георги Кадиев внесъл проект за промяна в облагането на лотарийните игри и за 15 на сто данък върху оборота. Според Божков тогава обаче Борисов му направил контраоферта: "Аз ще оправя нещата. Ти после ще ПОМАГАШ". Тогава Менда Стоянова казала:"Ще подменим само една точка от поправката. Другите не трябва да разбират", твърди в схемата си намиращият се в Дубай бизнесмен.

След това от ГЕРБ гласували срещу поправката на Кадиев и тя отишла в кошчето. В същото време управляващата партия приела внесеното от самата нея ново предложение с "малката промяна" - 20 на сто такса върху комисионите за всички хазартни игри. Според Божков последвал "инструктажът". В схемата това е представено като "Борисов към Божков: Иди при Влади Горанов. Той ще ти каже какво да правиш".

Според Божков Горанов казал: "20 процента от печалбата е за нас. Иначе отменяме закона". Бизнесменът от Дубай е нарекъл това такса "Помагане".

В схемата на Божков следва рубриката "Проста математика". В нея се посочва, че са плащани 500 млн.лв такси към държавата. "20 на сто помагане изплащани в брой на конкретни лица", твърди накрая бизнесменът.

Виж банкови извлечение ТУК!

Източник: Сега


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени