FACEBOOK

Бг генералша с 21 имота за $14млн. в Дубай, стои зад провала ни на Експо 2020

Изненадващо най-много имоти официално на свое име в Дубай има не бг олигарх, а жена. Де факто не е така - фамилията на варненски строител, близък до Доган и Вълка, заради когото ЕК няма да ни възстанови 115 млн.лв. за калпавия ремонт на Петицата в София има повече от 21 на генералшата. Да не говорим за поне двама известни български политици.

Но де юре тя е рекордьорка, както разкриват колегите от BIRD.bg: "Българката Ралица Димчева Иванова е най-едрият български собственик на недвижими имоти в Дубай. Тя има 21 имота на обща стойност над 14 милиона долара, става ясно от данни на международното журналистическо разследване „Разкритията от Дубай“. #dubaiuncovered Родената през 1969 г. бизнесдама е бивша съпруга на ген. Явор Матеев, командир на съвместното Командване на специалните операции в БА.

Тя и синът ѝ Ален Яворов Матеев са представители в България на израелска фирма за киберсигурност, която продава шпионския софтуер „Пегас“. Също така тяхната фирма Indesign Global Limited е строила злощастния ни павилион в Дубай срещу 905 000 лв. държавни пари.

Заради скандалите там започна проверка от прокуратурата, а днес стана известно, че договорите ще се проверяват и от Агенцията за държавна финансова инспекция".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени