FACEBOOK

БНТ с фейкнюз за Народен съд

Грешка по Фройд се нарича, когато изричаме или пишем нещо, което не е факт, но явно представлява наше скрито, потиснато желание. Нещо от този род е фалшивата новина, която БНТ пусна: "Организаторите на антиправителствените протести свикват Народен съд".

На сайта на държавната телевизия тя е илюстрирана, също фалшиво, със снимката на стария и неактивен вече парламент, а не на Министерския съвет например, където се помещава кабинетът, за чиято оставка са протестите. Коментарът на техния организатор Николай Хаджигенов: "БНТ фейкнюз...Никой не е обявявал свикване на народен съд. Напротив, ние сме яростни противници на подобни "идеи".

Та, ако някой не е разбрал, защо Кошлуков е следващата законна цел на протеста...". След този пост на адвоката във Фейсбук БНТ свали фалшивата си новина. Но коментарите в мрежата бяха еднозначни: "Всъщност, не е лоша идея", пише Николай Василев. Павел Пенчев: "Колкото и изкусително да звучи". Андрей Драганов: "Съд, затвор и лустрация биха били достатъчни...". И още десетки такива мнения.




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени