FACEBOOK

Ас. Василев лъже за земите, ето сметките му: Абровски

Ексшефът на агрокомисията на парламента Пламен Абровски разкри:"Когато днес разбрах, че Асен Василев ще дава брифинг, реших първо да го чуя и тогава да коментирам въпроса с продажбата на държавна земеделска земя! И се оказах прав да го направя, защото този човек абсолютно манипулативно преиначава истината!Вижте какво каза той пред медиите и какъв набор от документи той е внесъл в Народното събрание:

На въпрос на журналист: А всъщност защо е било необходимо това становище на земеделския министър, което се тиражира и е публикувано и явно е оригинално и е до министерство на финансите - имало е запитване или това е било под някакъв първоначален вариант на бюджета?

Асен Василев каза: В нито един вариант на бюджета такава вноска НЕ Е фигурирала.

На втори въпрос: А в прогноза или в намерение, в план за следващи години?

Асен Василев отговори: В прогноза, намерение или план за следващи години също НЯМАМЕ такава вноска!

А сега погледнете данните в таблицата с прогнозните приходи на МЗХ за периода 2024-2026 г., които са на сайта на Народното събрание:

Ако от прогнозните приходи на МЗХ за 2025 г. в частта “Други” извадите стандартните 13 милиона лева (каквито фигурират за 2024 г. и 2026 г.) се получава точно цифрата 340 милиона лева! Това е цифра, за която няма никакви обяснения, но е идентична с предвидения приход от земеделска земя от Държавен поземлен фонд, посочени в становището на Kiril Vatev до министерство на финансите!
Думичките може и да са ги махнали, но цифричките няма как, иначе се променят показателите на бюджета! О колко въпроси поражда тази цифричка 340 милиона! Но нека ги задават журналистите!

Уважаеми  журналисти, един съвет ако позволите - намерете писмото от Асен Василев до Кирил Вътев. Доколкото аз съм чувал (може и да съм виждал) там всичко си е обяснено. Писмото е в архива на МЗХ, в деловодната система на МЗХ и по бюрата на един тон експерти в МЗХ - и да искат, няма как да го скрият. Прономеровано е и прошнуровано. И после питайте Асен Василев за истината!* Файл 2200-мзх.doc , (от който е снимката на таблицата) е част от архивния файл 49-302-01-76.zip, качен на сайта на Народно събрание. Намира се в папката с краткосрочните прогнози за всички ведомства".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени