FACEBOOK

US легендата Колт стана чешка

Чешката оръжейна компания Сeskа zbrojovka Group SE придоби американската фирма за производство на огнестрелни оръжия Colt Holding Company LLC включително канадското й подразделение, съобщи пред журналисти председателят на борда на директорите Лубомир Коваржик, предадоха Франс прес и ТАСС.

Нашето обединение е стратегически етап в развитието на двете компании, посочи Коваржик. Сливането е в пълно съответствие с нашата стратегия да станем световен лидер в производството на стрелково оръжие и ключов партньор на въоръжените сили. Гордеем се, че включихме в активите си и Colt, който вече 175 години тясно си взаимодейства с армията на САЩ.

Чешката оръжейна компания става едноличен собственик на американската фирма. Цената, платена от новия собственик, е 220 милиона долара. Освен това, бившият собственик на Colt получава и над 1 милион акции от Сeskа zbrojovka Group.

Шефът на Colt Денис Вейо, нарече сделката "мощен съюз за двете марки и за нашите клиенти".

Чешката оръжейна компания, която през 2020 г. увеличи своята доходност с 10,2 процента, благодарение на присъствие на западните оръжейни пазари, разчита да укрепи позициите си в Америка. Очакват се поръчки от структурите за сигурност и от армията на САЩ, информира БТА.

Сeskа zbrojovka Group произвежда ловно и спортно оръжие марка CZ и всички видове стрелково оръжие за полицията и армията. Тя има предприятия в Чехия, Германия и САЩ, в които работят около 1650 души.

Основата през 1836 г. от легендарния изобретател и производител Самюъл Колт, Colt снабдява армиите на САЩ, Канада и редица други държави. Фирмата произвежда също спортни и ловни оръжия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени