FACEBOOK

125,5 млн. лв. за трамваи и линии, умни светофари и информация за пътниците от ЕС

С над 125 млн. лв. ще се финансира проектът за интегриран градски транспорт в София. Той включва рехабилитация на трамвайни линии, доставка на нови трамвайни мотриси и надграждане на интелигентната система за управление на трафика и съществуващата система за информация на пътниците в реално време.

Правителството прие решение, с което възлага на ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма Региони в растеж 2014 – 2020 г. в МРРБ да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Столична община. Той е на стойност 125 485 941,89 лв., като безвъзмездните европейски средства са 107 333 495 лв., а останалата част от сумата е съфинансиране със собствени средства на Столична община.

Предстои да започнат дейностите по рехабилитация на няколко трамвайни отсечки (включително линията на Петицата по бул. Цар Борис III) и купуването на 13 нископодови, съчленени трамвайни мотриси.

С първата фаза на проекта за интегриран градски транспорт бе обновен тролейбусният парк 93%, доставени бяха електронни информационни табла, ремонтиран беше трамваен релсов път.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени