FACEBOOK

Реализират 42 граждански проекта в София по Програма Европа

За осма поредна година Столичната община дава подкрепата си за инициативи на неправителствени организации чрез Програма Европа. На официалното откриване на програмата бяха връчени договорите на 42 неправителствени организации, чиито проекти вече са одобрени за финансиране от общината.

Инициативата даде възможност за поредна година неправителствените организации да кандидатстват за общинско финансиране в приоритетни области, насочени към подкрепа на партньорството между структурите на гражданското общество и органите на местната власт. Целта е да се създават условия за създаване и прилагане на политики и добри практики, свързани с европейското развитие на София.

От Столичната община подчертаха, че желаещите да кандидатстват по Програма Европа всяка година стават все повече и уточниха, че столицата ни е известна сред съседните държави като общината с най много граждански програми и инициативи. По програмата тази година са подадени 106 проектни предложения, от които 42 са одобрени за финасиране.

От Столичната община ще обособят пространство в метростанция Европейски съюз, където гражданите и гостите на София ще могат да се запознаят с инициативите, подпомогнати по програмата. Тази година общата стойност на Програма Европа е 400 000 лв.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени