FACEBOOK

Пускат метрото до Хладилника преди 31 юли

След 10 дни мотрисите започват да се движат без пътници, обяви Фандъкова

„Разширението на втория метродиаметър от метростанция Джеймс Баучер до кръстовището на бул. Черни връх с бул. Хенрих Ибсен и ул. Сребърна ще бъде пуснато в експлоатация преди 31 юли”, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски провери обекта вчера.
„Участъкът от 1,3 км с метростанция Витоша е на стойност 43 млн. лв. Изграждането му започна през 2014 г. изцяло с общински средства, защото тогава държавата отказа да съфинансира проекта, припомни кметът. След съставянето на втория кабинет Борисов проектът беше разделен на две фази, като първата е финансирана по ОП Транспорт (2007-2013 г.), а втората – от новата Оперативна програма”, каза още тя.
Кметът увери, че строителството вече е завършено, а след 10 дни мотрисите ще започнат да се движат без пътници, като преди края на юли метрото ще се движи за гражданите.
Фандъкова подчерта, че с новата отсечка в София ще има 40 км метролинии с 35 метростанции. Участъкът ще спести над 70 тона вредни емисии годишно. Нови над 20 000 души дневно ще ползват тази отсечка.
Транспортният министър от своя страна допълни, че въпреки тежките финансови затруднения през 2014 г., метрото ще бъде пуснато в срок. По думите му, Метрополитен е отличник по Оперативна програма Транспорт, защото проектите му са с много високо качество, изключително добро изпълнението и винаги са готови в срок.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени