FACEBOOK

Правят ремонт на трасето на Трамвай №5

Столичната община инвестира 126 млн. лв. в градския транспорт до 2023 г.

Столичната община ще реконструира трасето на Трамвай №5 в района на бул. Цар Борис III до Съдебната палата, без готовия Руски паменик, като релсите ще бъдат озеленени до площад Македония, стана ясно на изложбата и конференцията Първите 10 години на София в Европейския съюз, организирана от сдружение Екопрограма, програма Европа и район Триадица.
Трамвайният транспорт ще бъде приоритет за новия програмен период на Столичната община, заяви зам. кметът по строителството и усвояването на евросредства Ирина Савина. Тя припомни, че след като в миналия програмен период бе акцентирано на доставки на нови автобуси и тролеи в столицата, то и сега работата на Столичната община в тази насока продължава. В градския транспорт на столицата трябва да бъдат инвестирани 126 млн. лв. до 2023 г., което включва и закупуване на 13 нови трамвая и мотриси и продължаване на интелигентната система за управление на трафика – 220 нови електронни табла, създаващи по-голямо удобство, каза още тя. По думите на Савина, новите превозни средства ще бъдат нископодови, за да могат максимално да улеснят софиянци и гостите на града.
Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че на 31 юли ще бъде пуснато последното разширение на метрото – от станция Джеймс Баучер до улица Сребърна. В момента системите са в изпитание, а след 20 юни влаковете тръгват пробно без пътници, каза още тя. По думите на кмета, с последно изградената отсечка от 1,1 км метрото е над 40 км, от които 22 км са изградени през последните 6 години.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени