FACEBOOK

MAG ще обжалва решението за Летище София

Manchester Airports Group (MAG), най-голямата британска летищна група, потвърждава, че все още има интерес към летище София и подготвя жалба пред Върховния Административен Съд по решението за отдаването му на холдинг, свързван с Летище Мюнхен и според експерта по Русия Илиян Василев – с руския санкционен олигарх Дерипаска.

Офертата на MAG за управление на летището включва най-високата предложена инвестиция (от 1.5 милиарда евро), която е 2.5 пъти повече от тази на класирания на първо място кандидат.
Визията на MAG за Терминал 3 е да създаде емблематичен и достоен за награди дизайн с елементи от традиционната българска архитектура, културно наследство и природни забележителности, които ще създадат трайно впечатление за страната сред посетителите.

Екипът на MAG поема ангажимента да трансформира Летище София в регионален хъб, подобрявайки значително свързаността чрез старта на директни връзки към далечни дестинации като Чикаго, Торонто и Шанхай.Компанията планира и осигуряване на директна свързаност на София с всички европейски столици, включително и в Западните Балкани – сега имаме единствено с Белград.
“В момента сме напълно концентрирани в процеса по обжалване, защото вярваме, че има сериозни правни пропуски и непълноти в процедурата и очакваме да представим казуса пред компетентните органи”, заявяват от МАГ.

Припомняме, че всички компании извадиха сериозни факти срещу спечелилата оферта – от неизпълнение на тръжните изисквания до загубата от поне ½ милиард лева от твърде ниската концесионна цена, която се предлага на държавата. КЗК обаче затвори очите си и за няколко работни часа „написа“ 284 страници доклад по случая.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени