FACEBOOK

Mанипулират данните, за да плашат: Мангъров

”Най-дразнещото и плашещото е, че има едно манипулативно представяне на данните, което има за цел просто да плаши хората”, заяви пред 7/8 TV шефът на К19 отделението в СБАЛ Проф. Иван Киров доц. Атанас Мангъров.

„Да кажем - има по-малко новооткрити новозаразени, но казват - да, ама има повече в интензивните сектори. Ако има по-малко в интензивните сектори, казват - да, ама има повече в болница”, посочи той.

„Изобщо, от цялата тази информация, която се събира, се вади негативното. И преди няколко седмици се каза, че болните са нараснали с 34%. Ами вие ако имате двама болни и се появи трети, нарастването ще бъде с 30%. Защото не се казват абсолютните цифри. Ако процентите са неудобни, се казват абсолютните цифри", коментира още Мангъров.

"Ние в Ковид клиниката имаме 90 легла, от тях 21 са заети към днешна дата. От тях тежки случаи на кислород са 4 души. Другите можеха спокойно да го изкарат вкъщи, като има кой да ги следи в къщи. Болните трябва да си стоят вкъщи, да пият течности, течни храни, един аспирин от 100 милиграма на ден, и ако станат по-зле евентуално да пият един парацетамол, аналгин и толкова - нищо повече, а ако получат дихателна недостатъчност и получат нужда от даване на кислород, евентуално да се хоспитализират”, коментира медикът.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени