FACEBOOK

Mакедонски певец е подпалвачът на БГ центъра в Битоля

Има задържан за палежа на българския културен дом Иван Михайлов в Битоля, съобщи в във Фейсбук министърът на вътрешните работи на Република Серевна Македония (РСМ) Оливер Спасовски.

„Със задоволство мога да съобщя за бързото и ефективно разрешаване на случая от преди три дни, който вече е разкрит и имаме задържано лице, което призна стореното”, написа той.

Арестуваният е 34-годишният певец Ламбе Алабаковски от село Любойно. Той работи и живее в Америка, но преди няколко седмици се е върнал в Битоля. Македонската публика се среща с  него още преди 17 г. в музикално шоу. Любопитното е, че в социалните мрежи певецът не изразява никакви политически възгледи.

През 2013 г. Ламбе се жени и има има двама сина. В един момент той решава да напусне Македония и заминава за САЩ. Ламбе се завръща в РСМ м.г. със семейството си. След това той се качва на същата сцена, на която е започнала музикалната си кариера. Наскоро той беше част от концерта в чест на Тоше Проески и Аки Рахимовски, който се е провел именно в Битоля.

Алабаковски е признал за престъплението, имал е и наранявания от палежа.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени