FACEBOOK

90 нови детски градини за 10 г. в София

„285 деца вече посещават разширената детска градина №160 в кв. Драгалевци. За район Витоша това е 3-та нова сграда на детско заведение. Преди няколко месеца открихме последната в кв. Бояна. Освен това започнахме строителство на две нови градини. Резултатът е 5 нови сгради за 5 г. в района”, каза при отварянето на врати на детското заведение кметът Фандъкова.

„Тази година в София завършихме 5 нови сгради на детски градини, като остава да отворим само готовата в район Красно село. През 2019 г. сме планирали строителство на 10 нови сгради. Целта ни е до 2 г. всяко дете над 3 г. да има място в детска градина близо до мястото, на което живее. За последните 10 г. построихме над 90 нови сгради на детски градини и разкрихме над 16 000 нови места. На този етап наш приоритет е разширяване на местата в яслените групи”, добави Фандъкова.

Тя продължи: „За мен грижата за децата и майките се изразява в инвестиции в детските градини и това е наша последователна политика, която всяка година защитаваме като приоритет пред общинския съвет. Тази година инвестираме 18 млн. лв. в строителство и модернизация на детски градини и училища”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени