FACEBOOK

€81 млн. за водни проекти от Световната банка през 2010 г., къде са парите?

81 млн. евро по програма за подобряване на качеството, достъпа и надеждността на водните ресурси на местно ниво са отпуснати от Световната банка още през 2010 година, съобщава bstv.bg. Къде са отишли парите?

С част от парите е трябвало да бъдат довършени язовирите "Луда Яна" край Панагюрище, "Нейковци" край Трявна и "Пловдивци" край Мадан и Рудозем и да бъде ремонтиран пернишкият язовир "Студена".

В проекта на Световната банка е включено осигуряване на планове за водоснабдяване и канализация за 48 общини, включително и в градски региони на страната.

Язовирите "Луда Яна", "Нейковци", "Пловдивци" и "Студена" са необходими за водоснабдяването на четирите града, където има периодични водни режими заради недостиг на вода през лятото.

Строежа на трите язовира е започнал през далечната 1990 години, но поради липсата на средства спира. А стената на яз. "Студена" през 2010 е трябвало да се реконструира, защото е била на повече от 60 г.

По график на министерството тогава строителство е трябвало да стартира в средата на 2010 година. и до средата на 2013 г. проблемът с водоснабдяването във въпросните места да бъде решен.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени