FACEBOOK

70 кучета осиновени само през февруари от приютите на Екоравновесие

"Само през февруари 70 от кучетата, настанени в приютите на Екоравновесие, намериха своя нов дом”, каза директорът на общинското предприятие Веселин Асенов.

Заловените кучета от екипи на предприятието за месеца са общо 311, като 259 от тях са кастрирани. Доброволно от собствениците, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, за настаняване в приют са предадени 10 кучета. Продължава и кастрация на дворни кучета в крайните райони на София.

През февруари са кастрирани 36. За съжаление, трябва да отбележим, че продължава за организирано подхвърляне на кучета в София от съседни на столицата общини, дори имаме случай на куче, което беше прибрано от район Витоша, а по чипа се установи, че е от територията на област Монтана.

Ежедневно в ОП Екоравновесие се подават по два-три сигнала за новопоявили се кучета в районите. Директорът на Екоправновесие призова гражданите да подават сигнали при изхвърляне на кучета както на 112, така и в дружеството, за да бъдат прибирани своевременно и да не се допуска образуването на глутници.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени