FACEBOOK

7 столични болници отказаха на онкоболна

7 софийски болници отказаха да приемат онкоболна жена с кръвоизлив, която ги обиколи с частна линейка и не срещна разбиране. Това става дни, след като човек почина, неприет в тежко състояние от две столични болници, а друг едва не го последва в отвъдното, понеже получи отказ от Пирогов, за който случай 19 минути писа.

Оказа се, че дошла от Турция за 5 часа линейка спаси 39-годишната Мариянна Цакова, страдаща от рак на маточната шийка с разсейки в черния дроб, за която не се намери място в цял поменик от елитни здравни заведения, сред които Института за спешна помощ Пирогов, Военномедицинската академия, Александровската болница, Майчин дом, онко- и хематологията в Дървеница, както и частни клиники.

Дамата е от Габрово, но при посещение в София получила усложнения с кръвоизлив.Отказва се прием в болница и дори просто кръвопреливане. Разказалият потресаващата история пред Нова телевизия неин съпруг добавя, че отчаян, позвънил за спешна помощ в Турция, където преминава основното й лечение, откъдето линейката пристигнала само за 5 часа и спасила жена му. В петък там тя е претърпяла успешна операция вследствие на усложнението, получено в София. От болниците няма коментар.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени