FACEBOOK

6347 мъртви души надписани в Младост, за да не мине референдумът

Мина първото дело за Референдума, иницииран от ИК За Зелен Младост срещу презастрояването във втория по големина район на столицата в Административен съд – София. Той насрочи ново делото за 8-ми декември. ИК За Зелен Младост нямаше как да допусне делото да се гледа при липса на доказателства, очевидно неверни данни и липса на пълните списъци от Референдума, писаха на 19’ активистите.

Съдът разпореди експертиза, която трябва да провери данните, обработени от ГРАО. Къде е скандалът? „Според предварителните списъци за частичните избори за кмет на район Младост на 14.11.2016г., които се правят по постоянен адрес и 6 месеца уседналост, избирателите са 87 929. Това число може да се провери. Според т.4 от протокола на ГРАО обаче те скачат на 94176 към 12.12.2016г.

Откъде се взеха тези нови 6 347 души с постоянен адрес в Младост само за 20 работни дни”, питат инициаторите на допитването до народа като добавят и копия от съответните протоколи, които доказват правотата им. От тази проверка зависи дали ще бъде призната легитимността на референдума, който СОС не призна и отхвърли искането на жителите на Младост за провеждането му срещу презастрояването в района.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени