FACEBOOK

63% от българите не одобряват Истамбулската конвенция

Българите не одобряват Истанбулската конвенция, искат втора кабинка на Банско и одобряват европредседателството. Това сочи проучване на "Барометър България" изавършено в периода 20-24 януари. Ниските доходи, бюрокрацията и корупцията са сред основните за обществото ни проблеми.

73 % от анкетираните отговарят, че отношението им към българското европредседателство е "положително", 7 % го намират за "отрицателно", а 20 % отговарят с "не мога да преценя". Световният фокус върху България и речта на Доналд Туск произнесена на български език предизвикаха допълнителни симпатии, посочват от "Барометър България".

63 % от анкетираните не одобряват българският парламент да ратифицира Истанбулската конвенция, 29 % одобряват документа, а 8 на сто нямат мнение. Социолозите отбелязват, че частта, касаеща "третия пол", категорично не среща симпатиите на българите.

Позиции против конвенцията в този й вид, изразена от лидерите на две от основните политически формации - Обединени патриоти, участник в управлението на страната, и на опозиционната БСП - втвърдява отношението на противниците и.

По въпроса за вторият кабинков лифт в Банско - 58% отговорят с "одобрявам", и едва 6 % с "не одобрявам", при 36 % без мнение.

Ниските доходи са посочени, като основен проблем от 68 на сто от респондентите. Бюрокрацията е проблем за 58%, а 44 % посочват корупцията, като основен за страната ни проблем.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени