FACEBOOK

6,8% преднина за ГЕРБ пред ПП: Маркет линкс

6,8% разликата между ГЕРБ и ПП, дава последното проучване на Маркет линкс. Припомняме, че според други данни на Медиана дистанция между двете фрмации е точно 10%.

Изследването на Маркет линкс сочи, че ГЕРБ запазва първото място с  23,7%, а ПП остават втори с 16,9%. Трети са от ДПС с 12,3%, а БСП е на четвърто място с 9,9% от гласуващите, като трябва да се има предвид, че тази агенция традиционно  завишава с 2-3% за Левицата, а понякога и с повече - 5%. Следва Възраждане с 8,7%. Подкрепата за ДБ е 7,8%.

Според изследването под бариерата за влизане в НС остават ИТН на Слави Трифонов с 3,9% и Български възход на Стефан Янев с 2,5%, както и Изправи се БГ на Мая Манолова – също с 2,5%.

Президентът Румен Радев продължава да е най-харесваният политик с 47%. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има рейтинг от 24%. Подкрепата за Кирил Петков е 19%. На четвърто място се нарежда Стефан Янев с18%. Със 17% е Мая Манолова, а другият съпредседател на ПП - Асен Василев има 16% подкрепа. Лидерът на БСП Корнелия Нинова се ползва с доверието на 16%, съпредседателят на ДБ Христо Иванов на 15%, лидерът на Възраждане Костадин Костадинов на 14%, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на 11%, а лидерът на ИТН  Слави Трифонов на 10%.

Доверието към служебния кабинет се движи успоредно с доверието към премиера Гълъб Донев. Все пак се намалява намаляване на подкрепата с 4% от август насам. Доверието преди месец бе 23%, а в момента резултатите показват одобрение от 19%.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени