FACEBOOK

58,2% не харесват правителството: Алфа Рисърч

58,2% у нас имат по-скоро негативно отношение към управляващата коалиция, сочи последното проучване на Алфа рисърч за БНТ. Други 34,8% имат по-скоро позитивни нагласи спрямо партиите от влсастта, а 7% нямат мнение по въпроса.

За 67% напрежението в коалицията е резултат от безпринципни договорки за постове. Според 28,3% от българите пък то е резултат от принципни ценностни различия. 

Сред симпатизантите на четирите партии в коалицията най-висока оценка за нея дават привържениците на Продължаваме промяната. По-скоро позитивно е отношението на 88,5% от привържениците на формацията и 10,5% отрицателно. Следват тези на Демократична България със 73,4%, при 13,3% с негативна оценка, БСП с 44% срещу 44% и накрая на Има такъв народ с 33,3% одобрение и 58,4% неодобрение.

Колкото до това ще успее ли управляващата коалиция да изглади противоречията помежду си, за да не се стигне до правителствена криза, близо 50% от анкетираните смятат, че това няма да се случи. Според 45% пък противоречията ще бъдат изгладени. 

42,2% отговарят, че коалицията ще постигне съгласие за промените в закона за здравето, забраняващи ограничителни мерки във връзка с К19, следвани от разрешаването на проблемите в АПИ (37%) и избора на шеф в БНБ (32%).

Най-трудните проблеми за разрешаване за четирите партии в коалицията ще са позицията за РСМ (25,5%), предоставяне на военна помощ за Украйна (20,4%).


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени