FACEBOOK

5,6 млн. лв. влага София в общинските болници, ремонтира основно Втора градска

"Над 1,2 млн. лв. ще бъдат вложени в нова апаратура и ремонт в общинската Втора МБАЛ. В края на ноември т.г. Столичният общински съвет одобри предложението за инвестиции на обща стойност 5,6 млн. лв. в 11 общински лечебни заведения за доболнична и болнична помощ.

Значителна част от тези средства - 1,1 млн. лв. са предвидени за закупуване на нов 64-срезов компютърен томограф за Втора МБАЛ. Апаратът ще има програма за съдова карта на главния мозък, ще може да се ползва както от неврологичното, така и от отделението по инвазивна кардиология. Модерната техника ще даде възможност за съвременна диагностика и лечение на сърдечно-съдовите и мозъчни заболявания.
110 хил. лв. са предназначени за обновяване на фасадата на основната сграда, която не е ремонтирана повече от 15 години, обясни миналата седмица изп. директор на болницата доц. Стефан Узунов по време на среща с мен и председателя на здравната комисия към СОС д-р Антон Койчев.

Втора МБАЛ е първата общинска болница в столицата, която разкри специално ковид отделение и се включи активно в борбата срещу пандемията от covid-19.
През лятото на 2021 г., след края на извънредната епидемична обстановка в страната, в лечебното заведение бяха възобновени кампаниите за безплатни профилактични прегледи по различни специалности.

Само през октомври и ноември т.г. специалистите по кардиология, ендокринология и болести на обмяната, гастроентерология, педиатрия, нервни болести, пневмология и фтизиатрия във Втора МБАЛ прегледаха безплатно 208 пациента, част от които бяха насочени за допълнителни изследвания и лечение", съобщи ресорният зам.-кмет Дончо Барбалов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени