FACEBOOK

30 000 лева и злато отнеха от жена в София телефонни измамници

Телефонните измамници успяха да излъжат пенсионерка в София, която доброволно им е дала злато и 30 хиляди лева. Полицията вече разследва случая, съобщи БНР.

Телефонните измамници са убедили пенсионерката, че в района, където живее, се провежда операция по залавянето на престъпна група и тя трябва да съдейства. Заради това тя е събрала намиращите се в дома й пари, около 16 хиляди евро, както и златни бижута и ги е хвърлила.

Иво Величков от столичната полиция: „През терасата на жилището си под предлог, че трябва да съдейства с такава голяма парична сума, за да се задържи от полицията група от телефонни измамници, които действат в района, където живее. За да съдейства, тази жена беше предоставила голяма сума пари.“

От МВР разказват, че освен възрастни хора жертви на подобни измами стават и деца. При подобен случай преди седмица, отново в София, деветгодишно дете е дало пари за лечение на майка си.

Да събере наличната сума пари в жилището си под предлог, че майка му е претърпяла някаква злополука. Беше въведено в заблуждение да ги предостави на неизвестно лице.

От МВР обясняват, че има и случаи, в които банки са подали сигнали за това, че възрастни хора теглят големи суми пари. След намесата на полицията станало ясно, че телефонни измамници са се опитали да излъжат пенсионерите, за да им вземат спестяванията.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени