FACEBOOK

3 млн. поръчка за жената на шефа на резерва, вече има над 30 млн.

Агенцията по заетостта е сключила договор за невъоръжена охрана за 3 187 944 лв. с ДДС с "Мултифорс А.С" ЕООД. Управител на фирмата е Магдалена Пеева - съпруга на Станимир Пеев, който е председател на Държавния резерв и военновременни запаси. За това съобщи OFFNews. Според публикации в пресата Пеев е близък с премиера Бойко Борисов.

От документацията на поръчката се вижда, че "Мултифорс" е единственият участник. Договорът за охрана е за 36 месеца, а сумата ще се плаща на равни месечни вноски от 73 795 лв. без ДДС. Срещу това трябва да се осигури физическа невъоръжена охрана, която да осъществява регламентиран пропускателен режим в обектите на агенцията и да реагира по всяко време с автопатрул при получен алармен сигнал. Фирмата трябва още да извършва профилактика, ремонт и поддръжка на вече изградените СОТ системи в административните сгради.

Управител на "Мултифорс А.С" ЕООД е Магдалена Пеева, а собственик на дружеството е от 2013 г. е "МУЛТИФОРС ГЛОБЪЛ МЕНИДЖМЪНТ" АД. До тогава собственик на Мултифорс А.С" е била Пеева, според търсачката на "Биволъ", която работи с данни от Търговския регистър. Сайтът на регистъра в момента е недостъпен.

Станимир Пеев е председател на агенция Държавен резерв и военновременни запаси 2009 г., а преди това е беше кмет на район "Панчарево" в Столичната община. Според offnews.bg през 2007 г. Пеев е прехвърлил създадената от него "Мултифорс" на своята съпруга.

Има данни за участие на "Мултифорс А.С" в 162 обществени поръчки за над 34 млн. лв. Фирмата е сключвала договори за охранителни услуги с Министерството на земеделието и храните, Министерството на транспорта, Министерството на отбраната, Министерството на икономиката, НЕК, Софийската областна администрация, "Топлофикация София", Националния военноисторически музей, УНСС, и "Булгартрансгаз". Университетът за национално и световно стопанство е сключил договори с "Мултифорс" на обща стойност 7 138 000 лв. без ДДС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени