FACEBOOK

24 ч. за 200 млн. лв. от МРРБ

Пътната агенция сътвори грандиозен скандал като възобнови обществената поръчка за изграждането на тол системата, но даде срок от само 24 часа за подаване на оферти. Предложенията на заинтересованите компании ще се чакат до 17 ч. днес , обявиха от АПИ. Стойността на поръчката е 200 милиона лева без ДДС.

Обществената поръчка е за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Офертите ще бъдат отворени на 22 май 2017 г. в сградата на АПИ, съобщи OFFNews.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лева без ДДС. Тол системата ще замени сегашните винетки за събиране на пътни такси. Въпреки това още в първия си ден на поста регионален министър Николай Нанков пусна поръчката на АПИ, според която държавата дава 35 млн.лв. за печат на винетки за 2018-2022 г., когато те най-вероятно няма да бъдат необходими. Всяко късче мини стикер ще струва рекордните 1 лв. Реалната цена за отпечатване на стикер в такъв тираж е няколко пъти по-ниска.


Обществената поръчка за тол система бе обявена от пътната агенция още през месец април миналата година. Тя обаче бе многократно отлагана от обжалвания на кандидати в процедурата. Последното ѝ спиране бе през януари т. г., когато възражения срещу процедурата изрази президентът Румен Радев.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени