FACEBOOK

200-метров небостъргач вдигат в София

До края на годината в София ще започне строителството на най-високия небостъргач у нас. Той ще се казва Sky Fort и ще се издига на 202 метра височина.
Инвеститор е компанията "Форт Нокс", която през миналата година приключи със строителството на високата 126 метра офис сграда Capital Fort, която се намира на бул. "Цариградско шосе" в столицата, съобщава вестник "Стандарт".

Инвестицията в Sky Fort ще бъде почти 100 млн. евро, а строителството ще отнеме около пет години. То ще започне веднага след получаването на разрешително за строеж, за което вече са внесени документи в общината.

В сградата ще има 40 000 кв. м висококачествени офис площи, разположени на 44 етажа, от които три подземни. Там ще бъдат изградени 855 паркоместа, а на терена ще има още 45 паркоместа за посетители.

В сградата ще работят около 3500 души, ще има кафене на партера и едно заведение, което ще бъде разположено на върха му, където ще има и панорамна площадка. Между заведението на върха и площадката за наблюдение ще има панорамен асансьор.

Новият небостъргач ще бъде чacт oт кoмплeкca Sоfуа Саруtаl Суtу, кoйтo включвa тpи бизнec cгpaди - Саруtаl Fоrt, Skу Fоrt и Еаst Fоrt. Skу Fоrt щe ce пpeвъpнe в нaй-виcoкaтa сграда y нac и ще бъде cpeд 20-тe нaй-виcoки в Eвpoпeйcкия cъюз. В момента в страната има само две сгради, които са високи повече от 100 метра.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени