FACEBOOK

20 нови автобуса на природен газ обикалят столицата

20 нови съчленени автобуса на природен газ обслужват от днес линия №11, която свързва кв. „Гео Милев“, „Красна поляна“ и „Овча купел“. Предстои още 40 такива превозни средства да бъдат пуснати по линии 280 и 204 в следващите седмици.

Автобусите имат всички удобства за пътниците - климатизирани са, имат зареждащи устройства за телефон, безплатен wifi, места за хора с увреждания и майки с колички.

За последните 5 години Столична община подмени около 90% от превозните средства в градския транспорт, което намали вредните емисии 2,5 пъти. Всички нови автобуси са с най-високия екологичен стандарт - Евро 6. До средата на т.г. средната възраст на автобусите от градския транспорт в София ще е 6 години.

През т.г. ще бъдат купени още 15 електробуса и 13 нови трамвая. 25 нови и 40 модернизирани мотриси вече замениха част от най-старите трамваи в София. Подготвя се и процедурата за още 25 трамвая.
Информация колко нови шофьори са постъпили на работа в градския транспорт през последния месец може да чуете във видеото с г-жа Фандъкова и директора на Столичен автотранспорт Слав Монов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени