FACEBOOK

2,5 млн. грабеж! Кметът на Божурище продава общинска земя за 1.68 лв./м2


Продават се близо 80 декара общинска земя в централната част на град Божурище с начална цена от 1.68 лв./м2. Щетата ще бъде в размер на около 2,5 милиона лева. Нормалната цена е 20 ПЪТИ по-голяма. Така най-вероятно ще се финансира предизборната кампания на кмета на общината, сателитна на Столичната.

Естествено, никой не разследва казуса. „Кметът Георги Димов дискредитира ГЕРБ”, коментира пред Фрог нюз председателят на общинския съвет в Божурище Георги Димитров. Той вади и още примери за корупция.

- Г-н Димитров, някъде прочетох, че се продава в централната част на Божурище общинска земя по 1.68 лв./м2. Вярно ли е това и към кой да се обърнем, за да си купим с колегите от редакцията?

- Беше проведен търг с тайно наддаване за продажба на близо 80 декара общинска земя в централната част на град Божурище с начална цена от 1.68 лв./м2. Търга остана таен за жителите на Божурище и те узнаха за него след приключването му. Процедурата по провеждането му и избора на победителите е извършен от кмета на Община Божурище г-н Георги Димов.

- Тези 80 дка са горе-долу половин Божурище. Вие запознати ли сте с документацията, защо е проведен таен, а не явен търг?

- Продажбата на толкова много общински земи е безпрецедентна в историята на град Божурище. Предложението за таен, а не явен търг е на кмета г-н Георги Димов. Наистина тези 80 декара са близо половината останала общинска земя в централната част на града ни.

- С колко милиона ще бъде ощетена общината? Тези милиони в чии ръце ще попаднат? Знае ли се, кой е закупил или се готви да закупи тези декари?

- Това лесно може да бъде пресметнато. В последните три години общината е продавала имоти на цени между 80 и 120 лева на квадратен метър. Многомилионната щета е за сметка на цялата община Божурище, а печалбата ще бъде за бъдещите им собственици. Те вече са видими в имотния регистър.

- Кметът като че ли се чувства, че е над закона. Кой стои зад него и действията му? Кой е гърбът му?

- Действията му демонстрират точно това. Абсолютно недопустимо е извършеното от него прехвърляне на собствеността на имотите, докато срещу процедурата има подадени жалби пред Областния управител и Административния съд. Предполагам, че за неговите действия не знаят от ПП ГЕРБ, въпреки че ги дискредитира сериозно в Божурище. През 2018 г. има постановени пет Решения на Върховния административен съд, които и до ден днешен кметът отказва да изпълни.

- До нас достигна още информация за общинската аптека, която не работи повече от година, но си има управител и той получава заплата?

- Единствената общинска аптека в Божурище е затворена от 10 месеца. Това създава огромни затруднения за жителите нуждаещи се от специфични медикаменти ежемесечно. Кмета доведе управител, който получава 2 270 лв. заплата, без аптеката да има никаква дейност.

- Г-н Димитров, сезирали ли сте за тези нарушения на кмета съответните орани?

Да, в лично качество и като Председател на Общински съвет Божурище съм сезирал Областния управител, КПКОНПИ и Специализираната прокуратура.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени