FACEBOOK

2 години терор на НАП върху 19 минути

На знаменателната дата 7 ноември стават точно 2 години, откакто НАП тормози незаконно 19 минути. В деня след първия победен за Румен Радев тур на президентските избори, чрез крайната мярка – запор на сметки, 5 агенции, през които минават рекламните приходи на безплатния вестник и издателската група с 5 сайта и списание, без уведомление бяха „почнати”. Без изискуеми задължения към хазната.

Въпреки факта, че месеци наред една от агенциите предостави десетки килограми документи като доказателство за публикувана реклама във вестника, понеже данъчните се съмняваха, че можело да бъде фиктивна. Ала не е: има си договори, заявки, публикации, фактури, сертификати за всяко нещо. От самото начало беше ясно – това е терор. А се доказа с твърдението в доклада по единствената приключена, но обжалвана ревизия, в който НАП настоява: „трябвало е да бъде прекратено издаването на вестника”.

Работещите по ревизията десетки хора, чието 2-годишно наливане от пусто в празно и съчинителство на безсмислени доводи и числа струва стотици хиляди лева на данъкоплатците, наричат и помежду си и в контактите с ревизираните фирмите, които ревизират: „вестника”.

По закон ревизиите в България траят 3 месеца. При констатирани нарушения, могат да бъдат удължавани с 2 по изрична заповед на шефа на териториалната дирекция на НАП. В нашия случай след 3 месеца проверяващите се чудеха какви още документи да искат, а имаха всички преди ревизията. Така че не е имало и не би могло да има каквото и да било основание за удължаване не с 2, а с 22 месеца. Това е терор, който ще продължава още неизвестно колко време. И който прокуратурата вече разследва.

На 14 ноември, деня след победния за Румен Радев втори тур на президентските избори, бяха започнати наказателни ревизии със запор и срещу единия от основателите на вестник 19 минути. Неотдавна те бяха прекратени поради незаконосъобразност на 23-ия месец. Три дни по-късно започна нова ревизия, която при ясно съзнание за 5-годишната данъчна давност, иска информация за 12 години назад. Терор!

На целия този фон, абсолютно незаконно, ГОДИНА И ПОЛОВИНА НАП отказва да изпълни съдебно решение за вдигане на запор върху автомобил на една от ревизираните фирми. Терор! Цитира несъществуващи обстоятелства, вече отхвърлени категорично от съда в решение, което не подлежи на обжалване, вместо да спазва законите в държавата. И, за да продължи терорът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени