FACEBOOK

18 000 вече са дърветата в Новата гора на София, 60 от 150 нови по Борис III

Общо 800 се засаждат край булевардите в целия град, 300 в парковете и още 800 по програмата Моето зелено училище и детска градина

„Вече са засадени първите 60 дървета от двете страни на велоалеята по бул. Цар Борис III. Засаждането на растения покрай булеварда ще продължи до Руски паметник с общо 150 габъра.

Тази пролет засаждаме над 800 дървета покрай ул. Опълченска, бул. Мария Луиза, бул. Рожен, бул. Мадрид, ул. Обиколна, бул. Тодор Александров, бул. Джеймс Баучер, бул. Г. М. Димитров и др. Над 300 дървета засаждаме на територията на паркове и градини”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Успоредно с това, в началото на май започва и втория етап на кампанията Моето зелено училище и детска градина, организирана от Общината. Кметството предоставя на учителите и учениците над 500 дървета и няколко хиляди храсти и цветя за техните дворове.

Продължава и засаждането на Новата гора на София, която започна да се появява миналата година на мястото на старото сметище на милионния град. „Благодаря на всички доброволци, заедно с които вече засадихме над 18 000 дървета в местността Суходол”, заяви Йорданка Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени