FACEBOOK

14 законопроекта още на пърия ден

14 законопроекта внесоха депутатите още преди да са се разбрали за избор на шеф на НС.  8 от тях бяха от ПГ на Демократична България. Те са за изменения и допълнения в НПК, законите за здравето, електронното управление, отбраната, трудовата миграция и защита на конкуренцията, както и в Tърговския закон. Предложили са и Законопроект за защита на лицата подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения.

Още 2 законопроекта са внесли и от Продължаваме промяната. Те са за противодействие на корупцията и за изменение и допълнение на Търговския закон. За първия съобщи и самият Кирил Петков в пленарната зала.

Предложение за връщането на хартиената бюлетина са направили пък от БСП. То е във внесения от тях законопроект за изменение и допълнение на ИК. Левицата е внесла още 3 проекта – за изменение и допълнение на законите за предучилищното и училищното законодателство и за семейни помощи за деца, както и в Кодекса за социално осигуряване.

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов съобщи, че ведомството му внася свой законопроект за авиационен разход и план програмата за инвестиции и модернизация на армията.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени