FACEBOOK

129 000 гърци спали у нас, защо Ангелкова лъже, че са 1,4 млн.?

По официалните данни на НСИ гръцките туристи са 129 000 души, припомни специализираният журналист Лияна Панделиева в своя коментар. По стандарта на Световната туристическа организация турист е човек, който е направил поне една нощувка, за да бъде статистически преброен с това качество.

Всички държави отчитат по този начин своите туристи. Напомняме, че според думите на министъра на туризма Николина Ангелкова в България годишно идвали 1,3-1,4 млн. гърци. Всъщност, за да надуваме туризма си, ние смятаме всички влезли от Гърция чужденци за гърци.

Така милион румънци, които минават през България транзит на път за южната ни съседка, веднъж влизат в статистиката като румънци, а втори път – на връщане от Егея, ги водим гръцки туристи. Чрез стъкмистиката излиза, че броят на туристите у нас е 12 млн. Близо 60% от тях обаче ги водим „транзитни”.

Така катастрофалната 2019 г. беше отчетена като година с нулев ръст, въпреки двуцифрените спадове на основните и истински пазари на бг туризма като Германия и Русия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени