FACEBOOK

1000 отгърмяха със санкции за непочистен сняг за два дни

Само вчера столичният инспекторат е наброил 1500 лева от глоби

Столичният инспекторат е наложил над 1000 санкции на физически лица за непочистени от сняг и лед площи през последните 2 дни. Това каза за Фокус инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат. По думите й наложените санкции за вчерашния ден са в размер на 1500 лв., а за 4-ти януари - 1720 лв. "Прави впечатление, че особено в центъра гражданите своевременно почистваха от рано сутринта пред имотите. Не такова обаче е положението в жилищните квартали. Особено вчера с оглед покачващите се температури и многото смеси използвани в тези площи", коментира инж. Георгиева.

Тя заяви, че най-много нарушения в първия работен ден са отчетени в районите "Красно село", "Подуяне", "Красна поляна", "Люлин" и "Младост", както и във "Възраждане". Вчера пък санкционираните са били най-голям брой в "Лозенец", "Красно село", "Люлин" и "Младост".

Инж. Георгиева уточни, че инспекторите работят съобразно Закона за административните нарушения и наказания, където е посочено, че при маловажно нарушение - глоба с квитанция, санкцията е в размер на 10 лв. Глобата с фиш е в размер на 50 лв., а актовете – до 500 лв.

"Въпрос на преценка е дали нарушението е маловажно или не. Това е право, дадено по закон на инспектора. Колегите са опитни, имаме указания, правила и методики. Разбира се, че територията, която заема една голяма сграда, не е същата като тази, която заема едно малко магазинче", каза още инж. Георгиева.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени