FACEBOOK

100 000 автомобила потеглят от София

Над 100 000 автомобила се очаква да излязат днес само от София. Часове преди първия от четирите почивни дни по случай Националния празник 3 март, пътните полицаи ще следят за трафика на всички изходи на столицата.

Между 16,00 ч. и 20,00 ч. се забранява движението на тежкотоварни пътни превозни средства над 12 тона по всички автомагистрали и натоварени направления по първокласната и второкласната пътна мрежа на страната.

Забранява се и транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход на 3 март, а трафикът ще се пренасочва към Прохода на Републиката.

14 хиляди допълнителни места ще има във влаковете в периода на почивните дни по повод 3 март. Повече вагони ще бъдат включени към съставите на композициите, които се движат по най-натоварените направления в страната. Най-много места ще има на втори, трети и шести март. Автобусните превозвачи също осигуряват повече възможности за превоз през почивните дни. Над 10 000 места допълнително са предвидени за 2 и 3 март, както и за края на почивния период на 6 март.

Около 14 хиляди места повече, разпределени в 160 влака, осигурява БДЖ за предстоящите почивни дни. Най-много места има в следобедните влакове на 2 март, сутрешните на 3 март, както и в композициите, които ще се движат през целия ден на 6 март. Допълнителни вагони са добавени във всички влакове между София и Варна и към движещите се по останалите натоварени направления, каза Ивайло Георгиев от БДЖ пред Нова телевизия.

"Най-натоварените направления са София-Плевен-Шумен-Варна, София-Русе, София-Видин и София-Благоевград. По-малко натоварване очакваме към София, Пловдив и Бургас, но там също сме предвидили допълнителни вагони. Всички влакове между София и Пловдив ще бъдат с увеличени състави и влаковете за Бургас през Карлово", каза още той.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени