FACEBOOK

1 лв. в зърно връща 10 ст., а в зеленчуци и плодове – 3 лв., но Танева е зърнарка и влага евромилиардите ни в агромафията

„В България имаме голям проблем с инвестициите на европейските и националните субсидии в земеделието. В нашата страна на градинари, научили половин Европа на занаят – производители на зеленчуци и плодове, в последните години се инвестира в зърнарите. Нищо, че 1 лв., вложен при тях връща 10 стотинки. А 1 лв., инвестиран в зеленчукопроизводството и овощарство – 3 лв.

Затова и няма хубави български плодове и зеленчуци, а веригите предлагат вместо тях кисела вода”, заяви в предаването на Люба Кулезич по Евроком шефът на Асоциация Български пипер Георги Василев. „Искахме информация от тайните тетрадки на министъра, успяхме да извоюваме човек от нашата гилдия да стане заместник – министър. Чавдар искаше да балансира несправедливото разпределение и беше уволнен”, разказва още експертът.

Напомняме, че Десислава Танева не стана министър в кабинета ББ1, защото бе разкрито, че тя е част от картела на зърнарите: 100 души разпределят 90% от всички агросубсидии. Избраната за депутат от Сливен влезе в поитиката от управител на фонд Мел инвест АДСИЦ, който както личи още от името, е пряко свързан с добива и преработката на зърно.

В него 26,11% бяха собственост на Алфа финанс холдинг. Това е основната фирма на боса на Капитал Иво Прокопиев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени