FACEBOOK

Ще следят дали пътниците в метрото спазват дистанция помежду си

Допълнителни мерки за сигурност се въведоха в столичното метро, предаде БНР.

С видеонаблюдение ще се следи дали пътниците спазват дистанция помежду си, докато чакат влак на пероните. Ще се използват и предупредителни гласови съобщения по радиоуредбата в чакалните на подземната железница.

Мерки се прилагат още от началото на пандемията, припомни пред Радио София инж. Стоян Братоев, изп. директор на софийския „Метрополитен“. Първо са въведени дезинфекции – неколкократно на ден, миене през нощта, аудио-визуалните съобщения и клипове.

„Имаме до 600 камери, следим да няма струпване на хора. Напомняме, призоваваме, но нямаме правомощия да налагаме глоби“, подчерта инж. Братоев.

Потокът от пътници е спаднал „ужасно много“ – при 300-350 хиляди пътуващи в нормални условия, сега са около 50-60 хиляди на ден.

„Стараем се каквото можем и е необходимо – да го правим. Няма да преустановим работа. Колкото и да са намалели, пътниците имат нужда от нашите услуги. Аз съм оптимист, надявам се до няколко седмици борбата с коронавируса да даде резултат“, допълни шефът на столичното метро.

Изпитанията на третия метродиаметър продължават. Трябва да се отмени извънредното положение, за да говорим за откриване на нов участък, допълни Братоев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени