FACEBOOK

Шефът на БНР „забравил” къща в Бояна, в мандата купил и апартамент за смешни пари в Лозенец

Никой не може да си купи за 685,52 евро на квадрат апартамент на една от най-престижните улици в Лозенец – Крум Попов. Никой, освен директора на БНТ Александър Велев, при това насред мандата му. Че сделката е на занижена цена – законът го забранява, е видно от факта, че в далеч по – непрестижния Гоце Делчев той продава старата си квартира с подобна квадратура за двойно по - голяма сума, както е описал в декларацията си пред КПКОНПИ.

Точните числа: 92 512 лв. за купуване на нови 69 кв.м в Лозенец срещу 189 716 лв. за продаване на вехти 75 кв.м в бившия жк Емил Марков. Цената на старото жилище е реална и е 1293,34 евро на квадрат. На новото трябва да бъде поне двойно повече, ако се прави честна сделка на пазарни цени, а не двойно по-малко, както е описал Велев.

Защо му е цялата галимация ще се запитате Вие?
Причината е проста: оправдаване на средства, които няма как иначе да бъдат оправдани.
Цената за апартамента в Гоце Делчев е като сумата, с която Велев е трябвало да защити и другата си покупка. Защото, освен апартамента в Лозенец, недалеч от БНР, той се сдобива и с къща на улицата с романтичното и пак близко до радиото име Сладкопойна чучулига под номер 10 в квартала на богатите – в най-скъпата зона между Бояна и Драгалевци, наречена Киноцентъра.

Къщата с двора от половин декар е декларирана пред КПКОНПИ само като парцел, купен за 89 773 лв. отново в мандата на радиобоса, въпреки че е видна немалка сграда и дори в имота шефът на БНР паркира две коли.
Как става цялата тази работа да се купуват престижни имоти с едната държавна заплата?
Защо КПКОНПИ не се занимава с очевидните несъответствия между заявеното и реалното имущество на кандидата за нов мандат в БНР?

А не е ли време да разследва и прокуратурата?
Напомняме, че при първото си управление на БНР по времето на Костов младият тогава Велев се прочу с ненужни, безкрайни и прескъпи ремонти в старата сграда на Радиото. А вижте и как през 2017 г. описахме екипа, с който ръководи нашият герой: „Уличеният за несъответствие на доходите и разходите столичен митничар Андриани Ранчев е новият ръководител Капитално строителство на Българското национално радио. Вероятно квалификацията му е, че със заплата под средната само едно от притежанията му е супер лукс апартамент на Беловодския път в съседство със Сарая на Доган в Бояна, както показа проверката на НАП навремето.

За "радост" на НАП, уличеният като собственик на фирма, през която са източени 5 млн. ДДС само за една година между 2002 и 2003 г., прехвърлена на украинския гражданин Сергей Балтаков, български бизнесмен Дари Кирилов Йорданов от Пазарджик пък е новият ръководител административни дейности в БНР. В чудесната компания влиза и новият икономически директор Ирена Мачева, съучредител на Гражданска лига на зачезналия напоследък енергиен експерт Стефан Гамизов. Велев беше избран за генерален директор от този състав на СЕМ, предложен от ГЕРБ!”.

Няма да забравим, че Велев се прочу и като уволнилият легендата на Хоризонт Лили Маринкова, защото не можеше иначе да й затвори устата, което се оказа незаконно по решение на съда!
И този се вижда пак директор на БНР!!!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени