FACEBOOK

Шефката на Агенцията по вписванията хвърли оставка

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде молба за освобождаване от заеманата от нея длъжност. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.
Министърът на правосъдието Цецка Цачева прие оставката й.

Вчера премиерът Бойко Борисов заяви в Шумен, че не е доволен от шефката на Търговския регистър. "Нека да преодолеем кризата, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще направим промени", заяви Борисов.

Преди дни на въпрос кога ще си подаде оставката Даскалова обясни, че в такава кризисна ситуация била нужна на мястото, където е и трябва да контролира процесите.

Ресорният министър Цецка Цачева и далата старт на процедурата за надграждане на Търговския регистър министър в Борисов 2 Екатерина Захариева - поръчка, довела до избора на 72-годишна козметичка и маникюристка и туристическа агенция от среден ранг за изпълнители срещу 2 млн. лв. също са отговорни за създадената от това ситуация да бъдат затрити данните на стотици хиляди филми, да бъде неясно дали не е открадната собствеността на хората и тяхната история, да бъдат блокирани банките и сделките и да бъдат оттласнати и малкото чуждестранни инвеститори с интерес към страната.

Снимка: Economic.bg.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени