FACEBOOK

Шесторно се е увеличил мигрантският натиск на българо-турската граница: Демерджиев

Шесторно се е увеличил мигрантския натиск по българо-турската граница за година. Това обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който е на работно посещение там.

"Причината за днешната обиколка бяха именно констатациите ни, че има увеличен имиграционен натиск. Съпоставено със същия период на миналата година, той се е увеличил 6 пъти, а съпоставено с миналия месец около 24 процента", каза Демерджиев. Тенденцията е натискът да нараства, допълни той.

"Следейки тези процеси, за да можем да реагираме адекватно и да не следваме събитията, минахме днес през значителна част от граничната зона тук. Запознахме се със ситуацията, запознахме се с проблемите. Засега няма никакви основания за притеснение, наличните сили се справят. Има командировани около 860 човека от вътрешността на страната, полицейски сили, които подпомагат гранична полиция. Внимателно, ежедневно следим картината, ако има промяна, съществена, сме готови да реагираме, така че да обезпечим сигурност на границата", казва министър Демерджиев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени