FACEBOOK

Чуждите инвестиции са на минус: Каримански

“Нетните чуждестранни инвестиции от началото на годината до края на първото полугодие на тази година, са отрицателно число”, отчете пред Nova бившият шеф на бюджетната комисия в НСЛюбомир Каримански от ИТН.

„Това са данните на БНБ и Министерство на финансите. Конкретна мярка е подпомагане на бизнеса. Важни са и отделните европрограми, които могат да бъдат ориентирани капиталово. Също и при реинвестиране на печалбата тя да не бъде облагана”, добави той.

„Първото нещо, което трябва да бъде направено час по-скоро, е да бъдат категоризирани уязвимите групи, към които да бъдат насочени механизмите за подпомагане и механизмите за преодоляване на натрупващите се кризи. Следващото нещо е да можем час по-скоро да оценим и картографираме ресурсите на България, за да скъсим пътят им и използването им в икономиката, така че тя наистина да има един по-постоянен темп на растеж. И не бива да забравяме, че от страна на енергетиката е необходимо час по-скоро да стартираме 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ Козлодуй”, допълни експертът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени