FACEBOOK

Чии са 5-те % в Нова, които не взема Домусчиев, щом ставала изцяло българска?

Фалшива информация се оказаха цитираните от правителствения официоз 24 часа 100 процента от Нова телевизия и нейната медийна група, които вземал Кирил Домусчиев. Както и писахме, шефът на работодателите взема 95% от концерна. Въпросът е чии са другите 5%.

Официално те вероятно се водят контролирани от мениджъра от купуването на Нова от шведската Модерн Таймс Груп насам Дидие Щосел, но няма никаква логика той да ги запазва, след като новите собственици обявиха визия за „напълно българска” телевизия и в обявената от тях структура не личи място за него.

С което може би подсказват, че петте процента също са български? Напомняме, че с малък процент дълги години новините и публицистиката в бТВ бяха контролирани ако.

Вече тече срокът фирмите в България да обявят истинските си собственици, което всички те трябва да сторят до 31 май. А заедно с тях ще се наложи да го правят и неправителствените организации, които нямат и не биха могли да имат собственик, но такива са законите, които са подготвили за нас титани на мисълта като Владислав Горанов и Данаил Кирилов.

С интерес ще проверим кой ще бъде деклариран като собственик на оставащите 5 процента от Нова!

Горе – долу по това време Комисията за защита на конкуренцията, която послужи за бухалка срещу предишния обявен проекто собственик на телевизията – чешкия мултимилиардер Петр Келнер, трябва да обяви ОК за сделката на медията с братя Домусчиеви при същата цена от 185 милиона евро. НАП вероятно ще иска да провери поради каква причина група, закупена за 620 млн.евро в разгара на кризата, сега се продава разширена с голям кръг медии за над 3 пъти по-малко пари.

А Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол сигурно ще си прибере 58 млн. лв., дължими от друга фирма, свързвана с работодател №1, на хазната за неизпънени инвестиционни ангажименти към Българския морски флот, записани при закупуването на това стратегическо дружество.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени