FACEBOOK

Четирима ще участват в конкурса за велосистема

Концесионерът ще построи 33 станции с 400 колела

Комисията за избор на концесионер за изграждане и управление на система за обществени велосипеди в София отвори документите на участниците. Четирима ще се включат в конкурсната процедура. Първият е Метрополис Груп АД. Дружеството предлага годишно концесионно плащане в размер на 63 920, 87 евро при продължителност на концесията 9 години. Вторият, който се включва в надпреварата е СОБайк ДЗЗД. Предложението му включва годишно концесионно плащане в размер на 80 000 евро за срок от 10 години. Третият участник в конкурса Вело Арчър София ДЗЗД предлага годишно концесионно плащане в размер на 111 111,11 евро и срок на концесията 10 години. Гражданско сдружение София Байк пък ще даде 700 000 евро за общо 8 години срок на концесията.
Концесионерът, който бъде избран, трябва да изгради 33 станции с по 12-14 велосипеда, общо 400 велосипеда за първоначално въвеждане на системата в широкия градски център, а след това и разширение с още станции в други части на града, съобщават още Столичната община.
Цената за наем на велосипед не може да бъдат по-високи от 1.00 лв. за първия час, а за всеки следващ час може да бъде завишена също само с 1 лв. Първите 30 минути от всяко използване на велосипед ще са безплатни, което на практика осигурява безплатно пресичане на центъра.
Концесионерът трябва да инвестира за минимум 8 години 1,6 млн. лв., като получава право да използва 150 места за външна реклама. Изпълнителят ще плаща концесионна такса най-малко в размер на 93 000 лв. на година.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени