FACEBOOK

Чака се нов шеф на УниКредит Булбанк, досегашният оглавява групата в Източна Европа

УниКредит обяви нов мениджърски екип за ефективно управление на бизнеса и реализиране на новия стратегически план през втората половина на 2021 г.  Сегашният изпълнителен директор на банката в България Теодора Петкова ще оглави групата в Източна Европа. Тя ще се състои от Босна, България, Хърватия, Румъния и Сърбия.

Италия ще бъде оглавена от Николо Убертали, който неотдавна беше съпредседател на Централна и Източна Европа. Niccolò е ветеран на UniCredit, истински носител на култура за бизнеса и за самата Италия и правилният партньор за изграждане на истински обединен екип, оптимално позициониран за успех на пазара.

Това назначаване и позиционирането на Италия като самостоятелна география отразява критичното значение на тази държава за нашата група, а също така почита корените, същността и духа, които подчертават произхода на UniCredit.

Германия ще продължи да бъде оглавявана от Михаел Дидерих, който ще остане фокусиран върху развитието и развитието на нашия бизнес в страната.

Централна Европа ще се състои от Австрия, Чехия и Словакия, Унгария и Словения и ще се управлява от Джанфранко Бизани.

Джанфранко и Теодора Петкова ще поемат съвместна отговорност за Русия. Главите на страните в Централна и Източна Европа остават непроменени, с изключение на България, която ще остане под управлението на Теодора до преминаването към нов главен изпълнителен директор. Джанфранко и Теодора ще работят в тясно сътрудничество предвид общата инфраструктура, пазарните тенденции и очевидното взаимодействие на съответните региони. 

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени