FACEBOOK

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ВЛАГА БЛИЗО 2 МЛН. ЛЕВА В МРЕЖАТА НА ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ АПРИЛ

Проекти в обем на 1.97 млн. лева стартира ЧЕЗ Разпределение в електроразпределителната мрежа на Западна България през април. Най-много средства, 220 хиляди лева, ще бъдат вложени в мрежата ниско напрежение на с. Ковачевци, община Самоков. В реконструкция на мрежа ниско напрежение в с. Конарско, община Якоруда, ще бъдат инвестирани 180 хил. лева. ЧЕЗ Разпределение ще инвестира 200 хил. лева в реконструкция на мрежа ниско напрежение в с. Джигурово, община Сандански. Общо в област Благоевград е предвидено през април да стартират проекти на стойност 518.8 хил. лева.

В област Плевен през април ще бъдат вложени 310 хил. лева, от които 95 хил. лева ще бъдат предназначени за изграждане на нов трафопост в село Къртожабене, а 90 хил. лева за ремонт на мрежата и подобряване на електрозахранването в с. Върбица, община Плевен. За област Монтана през април са предвидени проекти на стойност 164 хил. лева, а за област Враца – 198 хил. лева, като за преконфигурирането на мрежа ниско напрежение и подобряване на доставките в гр. Оряхово ще бъдат заделени 120 хил. лева.

На територията на област София град започва реализацията на 16 проекта на обща стойност 402 хил. лева. Средствата ще бъдат насочени предимно в реконструкция на мрежата и в подмяна на кабели. В обновяване на кабел средно напрежение в кв. „Люлин“ ще бъдат вложени 55 хил. лева. За подмяна на кабел в район Изгрев са заделени 69 хил. лева. А 79 хил. лева ще отидат за реконструкция на мрежа средно напрежение в кв. „Иван Вазов“.

През 2017 г. ЧЕЗ Разпределение предвижда да инвестира рекорден обем средства в електроразпределителната мрежа на Западна България - около 130 млн. лв. Инвестициите ще бъдат насочени главно към развитие и автоматизация на мрежата, изкупуване на съоръжения, построени от трети страни и подобряване на обслужването.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени