FACEBOOK

ЦИК пак избра Сиела Норма да достави машините за гласуване

„Сиела Норма" отново е определена от Централната избирателна комисия (ЦИК) за изпълнител на обществената поръчка за доставка на машините за гласуване. Напомняме, че фирмата от години е фаворит на комисията и редовно печели конкурсите точно с цената, равна на прогнозната стойност. 

В сегашната поръчката участваха общо осем кандидати, но на финала на надпреварата останаха само двама от тях, които подадоха оферти - „Лекс.БГ" и „Сиела Норма". 

Предложенията на двете фирми - "Лекс.БГ" и "Сиела Норма", се оказаха еднакви като стойност. При последвалите проведени преговори на Комисията по поръчката с тях, "Сиела Норма" е обявила, че ще намали с 1000 лева без ДДС цената.

Решението на ЦИК за обявяването на дружество "Сиела Норма" за изпълнител по обществената поръчка за доставка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване беше взето, въпреки изразените на заседанието особени мнения на членовете на Комисията по поръчката, свързани със съмнения за споразумения между двете фирми и нарушение на конкуренцията.

Членът на ЦИК Ивайло Ивков: "Аз вече съм убеден, че е така, че тези лица са свързани".

И председателят на ЦИК Александър Андреев: "Всеки един от участниците има своите права по закона за обществените поръчки и според Изборния кодекс, за да може евентуално да предприеме необходимите действия".

Очаква се договорът с победителя в надпреварата да бъде сключен на 8-ми януари.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени